уторак, 16. октобар 2012.

Domaća dunjovača

Dunje volim, ali ih ovde veoma retko vidim, uskoro će sezona pa probajte i ovo.



Sastojci:

1 velika ili 2 manje dunje
1 zvezdica anisa
1 štapić cimeta
250 ml ruma,brendija ili neke domaće rakije

Priprema:

1.  Dunje oprati i obrisati im one dlačice sa površine. Iseći ih na četvrtine,očistiti ih od semenki i iseći ih na 4 manje kriškice popreko svaku četvrtinu.

2.  Slagati ih u teglu, između staviti zvezdu anisa i štapić cimeta i tako do vrha. Naliti ih rumom, brendijem ili rakijom i zatvoriti teglu.Možda će vam trebati malo više od 250 ml alkohola.



3.  Ostaviti teglu na tamnom i hladnom mestu za 6 nedelja. Posle 6 nedelja procediti, a i ne morate, dunje možete upotrebiti za neki kompot sa jabukama ili peći sa mesom.

4.  Ova količina je za jednu meru, moja tegla je od 750 ml,koristila sam trostruku meru.

    Živeli!!!!

Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Kristina sa bloga "Domaćica za vas " koja nam je zadala temu "dunje" i njoj šaljem ovaj recept.

Нема коментара:

Постави коментар