уторак, 11. новембар 2014.

Salata od pomorandže i cvekle

Cveklu obožavamo, ali na našu žalost, ne spremamo je tako često.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Iva sa  bloga  " Culinary Postcards " koja nam je zadala temu CVEKLA i njoj šaljem ovaj recept.

Verovatno cete pomisliti...koja kombinacija? Ali je savrsena, slatkasta cvekla se savrseno uklapa sa kiselom narandzom,crvenim lukom, persunom....


Sastojci:

2 kuvane cvekle
2 pomorandže
1 kašika seckanog peršuna
3 kašike soka od pomorandže
1 kašika meda
20 mlmaslinovog ulja
po ukusu soli i svežeg bibera
1 manji ljubičasti luk
10 kiselih kapra

Priprema:

Skuvanu cveklu očistiti pa je narezati na 4mm debljine.

Pomorandže očistiti od korice i bele opne pa ih narezati na šnite 4mm debljine.

U posudicu staviti sok od pomorandže, med,maslinovo ulje, so i biber pa promešati sa malom žicom za mućenje.

Dodati peršun i kapar,sve dobro promešati.

Cveklu i pomorandže naredjati na tanjir,možete u krug ili ovako kao ja, preliti prelivom od soka pomorandže i posuti seckanim ljubičastim lukom.
Poslužiti odmah.

Ovo vam može biti salata uz neko pečeno meso,samostalni obrok a vrlo lepo izgleda i na švedskom stolu.

Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Kakve boje!!! Divno izgleda. Nikada ništa slično nisam pravila a ni probala. Baš me zanima ta kombinacija ukusa.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja obožavam taj slatkasto kiseli ukus i uvek sam da isprobam neke nove ukuse.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je jako zanimljiva i ukusna salata, baš super kombinacija namirnica i okusa i lijepe boje koje sam i ja odmah primjetila !

    ОдговориИзбриши