уторак, 29. септембар 2015.

BEET ( Bacon, Eggplant,Egg, Tomato ) Sendvič

Nekad nam se ne kuva ručak, i umesto jela, može i sendvič da nam zameni ručak, ali ako hoćete, ovaj sendvič može da vam bude i za večeru.


Sastojci:

po 2 parčeta hleba po sendviču
1 manji plavi patlidžan
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica italijanskog začina
po ukusu so i biber
1/4 kašičice belog luka u prahu
1/4 kašičice tučene ljute paprike
1 jaje po osobi
1 veći paradajz
4 do 6 šnita dimljene slanine
listovi zelene salate ili spanaća
po 1 kašičica majoneza i senfa

Priprema:

Šnite slanine staviti na pleh, koji ste prekrili sa pek papirom i staviti u rernu da se peče na 200°C ( na ovaj način kad pečete slaninu neće vam prskati svuda po ploči šporeta i šnite se neće ukovrdžati, ostaće prave ) i peći oko desetak minuta da vam budu hrskave.
Izvaditi ih na tanjir prekriven kuhinjskim papirom da se ocede od viška masnoće.

Plavi patlidžan oprati, osušiti, iseći dršku i iseći na 4 do 6 šnita, malo više od pola cm debele.
Posoliti, pobiberiti, posuti sa italijanskim začinom, preliti sa maslinovim uljem i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, okrenuti na polovini pečenja.
Ispečen patlidžan ostaviti da se ohladi i posuti sa tučenom paprikom.


Spanać ili listove salate oprati i osušiti u sušilici za salatu.
Hleb istostirati, ja sam koristila ciabatta hleb i njega sam prelila sa malo maslinovog ulja i stavila u rernu da se malo ispeče.

Mast, koju je slanina ispustila prilikom pečenja sipati u tiganj i na toj masti ispržiti jaja jer tako su izuzetno ukusna, ako nećete može i maslinovo ulje.

Donje parče istostiranog hleba premazati sa pola kašičice majoneza, staviti listove zelene salate, ( ja sam koristila listove baby spanaća ) preko staviti kolutove paradajza, preko kolutova staviti ispečen i ohlađen plavi patlidžan, preko staviti po 2 ili 3 šnite ispečene slanine i na kraju staviti isprženo jaje.
Gornji deo istostiranog hleba premazati sa pola kašičice senfa, poklopiti i po želji, sendvič možete preseći na pola ili poslužiti ceo.


Uz sendvič možete poslužiti zelenu salatu i neki sokić ili pivo.

Prijatno!!!!

Dok smo mi uživali u našem sendviču i blue jay ( ptica, koja živi u Kanadi ) je uživala u njenoj hrani.


Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.

4 коментара: