среда, 30. септембар 2015.

Pečen pomfrit sa parmezanom i začinima

Krompir volimo na bilo koji način i mogli bi ga jesti svaki dan.


Sastojci:  2 veća krompira po osobi, 50 ml maslinovog ulja, 2 kašičice soli, 2 kašičice belog luka u prahu, 2 kašičice italijanskog začina, oko 50 g sveže izrendanog parmezana ili Grana Padano, svež iseckan peršun

Priprema: Krompir, bolje da je stariji, dobro oprati i izribati sa četkicom. Osušiti ih i iseći na deblje štapiće.
U manju posudicu izrendati sir a u drugu sastaviti sve začine i so zajedno i promešati ih.


U veću zdelu staviti krompir i preliti sa maslinovim uljem, rukama ili varjačom sve dobro izmešati.
Prvo posuti krompir sa izrendanim parmezanom i opet sve dobro izmešati i na kraju posuti sa začinima i još jednom izmešati.


Pleh prekriti sa pek papirom i sipati pripremljen krompir.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 do 35 minuta, okrenuti ih na polovini pečenja da porumeni i sa druge strane.Poslužiti toplo.
Idealno sa mesom sa burgerima, pečenom piletinom...

Poslužiti toplo sa dipom po izboru ili sa kečapom ( ja kečap ne volim i posluženi su bez )


Prijatno!!!!

4 коментара: