понедељак, 19. децембар 2016.

Mini Greek Puff Pastry Quiche Cups

Ovo je odlično za slavlja ili nedeljni doručak. Podjednako su dobri i topli i hladni.


Sastojci:
300 g lisnatog testa
3 jaja
50 ml grčkog preliva za salate
100 ml mleka
1 kašika brašna
1 čen belog luka
25 g seckanih maslinki
25 g seckanog sušenog paradajza
4 struka sitno iseckanog mladog luka ili 1 mala ljutika
2 kašike sitno iseckanog peršuna
po želji nešto od sušenog mesa, a i ne mora
6 čeri paradajza, isečenih na pola
25 g sitno izrendane mozzarella sir

Priprema:
Lisnato testo rastanjiti u kocku i iseći u 12 jednakih kocki. Pleh za mafine poprskati sprejom za pečenje i u svaki otvor staviti po jednu kocku lisnatog testa.Dno izbosti viljuškom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko desetak minuta ili dok vam blago ne porumeni. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se kratko prohladi.


Dok se testo peče u zdelu stavitijaja i umutiti ih viljuškm, dodati mleko, grčki preliv za salatu, seckane maslinke, sitno iseckan peršun, pasiran beli luk, sitno iseckan mladi luk ili ljutiku,sitno iseckan sušen paradajz, brašno, malo bibera i soli po ukusu, izrendan sir i sve sjediniti zajedno, ja sam koristila i ćureću kobasici, oko pedesetak g, ,koju sam sitno iseckala.

Kad se lisnato testo kratko prohladilo, sredinu malo viljuškom još izbost da se napravi udubljenje i kašikom sipati pripremljenu masu, podeliti da imate dovoljno za 12 malih tartića, ako masa izađe malo izvan tartiće, ne brinite, kad se ispeče biće odlično.

Vratiti nazad u rernu, smanjiti temperaturu na 175°C i peći još 20 minuta ili dok vam sredina ne bude pečena. 5 minuta pred kraj pečenja iseći cherry paradajz i odosgore staviti po jednu polovinu, vratiti nazad u rernu i dopeći.

Izvaditi i ostaviti u kalupu još nekoliko minuta da se prohladi,i ako je potrebno sa nečim ići okolo tartića u kalupu ( ako se zalepilo ) izvaditi i poslužiti toplo.



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар