уторак, 23. мај 2017.

Losos preliven sosom od peršuna i kapara

Ručak, koji ćete pripremiti za dvadesetak minuta


Sastojci za sos od peršuna: 4 pune kašike sitnije sečenog peršuna,4 kašičice kapara,4 struka sitnije isečenog mladog luka,3 do 4 čena pasiranog belog luka,50 ml maslinovog ulja,sok od pola limuna
Sastojci za ribu: po 150 do 200 g lososa po osobi,sveže samleven biber i morska so,malo maslinovog ulja

Priprema: Oprati peršun i mladi luk, osušiti i sitno iseckati.Staviti u zdelu, dodati pasirani beli luk,kapare, so, ( pazite kapari su već slani i nemojte dodavati puno soli ) sveže samleven biber i maslinovo ulje, promešati i ostaviti na stranu.Pred služenje dodati limunov sok, promešati.


Losos oprati, osušiti i ako ima onih velikih kostiju u sredini,pincetom ih izvaditi.Premazati sa vrlo malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti.Na grilu ii u rerni ispod gornjeg grejača, peći svaku stranu od 2 do 3 minuta, okrenuti.Nemojte peći duže, jer će se presušiti riba.


Staviti po parče ribe na tanjir, preliti sa sosom i poslužiti sa prolpgom po vašem izboru ( pirinač,krompir )

6 коментара:

  1. Draga moja Zorice dovoljno mi je samo da pogledam sliku i apetit je odmah tu,prefini rucak

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Zlatice, od srca tebi hvala i veliki ti pozdrav šaljem.

      Избриши
  2. Loso bađ često pravim, volim ga i dimljenoig. I ja anpravim sos uz to ali nisma ovakav probala, super ideja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volimo ga i mi na svaki mogući način, a nema ribe koju ne volimo.

      Избриши