субота, 6. мај 2017.

Pečena jaja u paprici

Ne da samo lepo izgleda nego je i veoma ukusno. Boju paprike izaberite sami a jelo može da bude i vege, ako izostavite dimljenu slaninu.


Sastojci: ( za dve osobe ) 1 paprika babura po osobi, 1 manja glavica crnog luka, 1 mala tikvica, 6 osrednjih gljiva, ( portabello ili obični šampinjoni ) 2 do 3 čena pasiranog belog luka, 150 g sitno iseckane dimljene suve slanine,1 kašika sitno iseckanog peršuna, 15 ml maslinovog ulja,malo rendanog sira, cherry paradajz,so, biber., po 1 jaje za pola paprike

Priprema: U tiganj sipati kašiku maslinovog ulja i dodati sitno iseckanu slaninu i pržiti dok ne počne da ispusta svoju mast, oko minut dva, dodati sitno iseckan crni luk i njega pržiti nekoliko minuta sa slaninom i onda dodati gljive, po vašem izboru, koje ste očistili i isekli sitnije i pržiti dok ne počne tečnost, koje su one ispustile da uvri i na kraju dodati tikvicu, koju ste isekli na male sitne kockice, zajedno sa pasiranim belim lukom i upržiti sve zajedno.
Posoliti i pobiberiti po ukusu i kad se malo prohladilo, dodati iseckan peršun, promešati i ostaviti na stranu.

Ako volite da su vam paprike više pečene, stavite ih prvo 5 minuta u rernu, koju ste uključili i zagrejali na 200°C
Paprike oprati, obrisati i iseći na pola. Pažljivo očistiti od semenki i žilica iznutra i ako imate dršku, ostavite, estetski lepše izgleda za posluživanje jela.
Ja moje nisam prethodno pekla, jer volim da su malo pečene i hrskave a vi, ako volite da su mekše i pečenije, ispecite ih tako prazne oko 5 do 7 minuta.


U paprike na dno sipati vrlo malo mase koju ste ranije pripremili, posuti sa vrlo malo rendanog sira i preko sipati još malo mase od gljiva..
Raspodeliti masu od gljiva da imate dovoljno za sve paprike. Može da se desi da imate malo više mase za punjenje,puno zavisi  kolike su vam paprike velike. Kod nas su dosta velike i bilo je dovoljno za sve 4 polovine.

Preko punjenja razbiti po 1 jaje, posoliti i pobiberiti  po ukusu, i staviti u rernu, koju ste prethodno zagrejali na 200°C i peći oko 20 minuta ili u zavisnosti koliko volite da vam je jaje pečeno.


Nekoliko minuta pre nego što ćete jaja izvaditi iz rerne, izvaditi i posuti sa još malo izrendanog sira i vratiti nazad da se sir istopi.


Poslužiti toplo sa paradajzom, sirom ili šta već volite.

Prijatno!!!

2 коментара:

  1. Preslatko, a sudeći prema navedenim sastojcima i preukusno :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. мај 2017. 06:27

    Još jedna super ideja za punjene paprike. I mi ih volimo i punimo sa raznoraznim kombinacijama

    ОдговориИзбриши