среда, 23. август 2017.

Hladna supa od avocada i krastavca 2

Može da vam bude idealno predjelo kad imate goste na roštilju ili hladna večera za vas i vaše ukućane.


Sastojci: 2 zrela avocada, 1 manji krastavac, 1 vezica svežeg peršuna,pola vezice sveže nane,150 ml gustog jogurta ili kisele pavlake, 250 ml ledene vode,sok od 1 limuna,30 ml maslinovog ulja, 1 do 2 čena belog luka, 1 kašičica ljutog sosa, po ukusu; so i biber
i još: tostirani pinjoli ili suncokretove semenke

Priprema: Krastavac, ako je domaći, nemojte ga ljuštiti i ako ima velike semenke, očistite ih.Iseći na kocke.
Avocado očistiti i izvaditi meso.
Peršun i nanu oprati, osušiti i iskidati listiće.

Sve sastojke staviti u blender, osim vode jer sa njom, dodavajući po malo doterajte gustinu koju volite.

Pinjole ili semenke od suncokreta staviti u suv tiganj, dodajte malo soli i istostirajte ih, da samo porumeni.

Ovako pripremljenu supu, možete poslužiti odmah, ali onda dodajte u blender nekoliko kockica leda da je rashladite ili, ostavite u fruižider, rashladite i promešati pre nego što poslužite.

Posuti odozgore sa tostiranim semenkama suncokreta ili pinjolima i ukrasiti peršunom i nanom.


Mi ovakve hladne čorbice obožavamo, nekad nam je to užina između doručka i ručka, nekad večera..


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар